
Mat er næring, kultur, historie og samhold - og helt avgjørende for et godt opphold
Derfor legger vi mye energi i å finne produsenter og råvarer, sette sammen menyer og kommunisere maten vi serverer. Vi er opptatt av bærekraft og kjøper usprøyta grønnsaker fra sunn jord og bruker kjøtt av høy kvalitet med måte. Og vi handler helst direkte for å gi en rettferdig pris til hardtarbeidende bønder.
Maten vår er ren og råvarebasert for å gi best mulig næring til voksende og nysgjerrige kropper. Menyen vår endrer seg fra uke til uke, basert på sesong, tilgang og kokkens innfall. Målet er alltid at måltidet skal være et samlende høydepunkt etter en lang dag i fjellet.
Våre produsenter
Nord-Gudbrandsdalen er spekket med dyktige jordbrukere og kvalitetsprodukter, og vi reiser så kort som mulig for å få tak i det vi trenger. I sesong er vår hovedleverandør Aukrust Gard & Urteri, et historisk signalbruk i Lom som produserer økologiske og biodynamiske grønnsaker “med hender og hjerte”.
Ellers legger vi gjerne turen om Bøverdalen Veksthågå for å kjøpe varierte vekster fra markedshagen til Ingvild Aukrust, og Søre Hosar i Skjåk leverer all den økologiske gulrot og kålrot som går med til en lang leirskolesesong. Vi kjøper viltkjøtt, grassfora storfe og frilandsgris fra lokale leverandører i Skjåk og Lom.
Brød, hvis vi ikke baker det selv, får vi fra det verdenskjente Bakeriet i Lom.
I vårknipa legger vi på langtur til de tradisjonsrike biodynamiske gårdene Fokhol og Alm Østre på Hedemarken, og fyller bilen med lagringsgrønnsaker.








